Elszállítás vagy égetés

  2021-01-01.-től tilos kerti hulladékot égetni, nincs az Önkormányzatoknak lehetősségük kijelölni égetési időpontot! ÉGETNI TILOS!!!!

Zöldhulladék elszállítás

Manapság már egyre több településen kérhetünk zöldhulladék elszállítást. Ennek díjáról az adott város vagy falu önkormányzatánál érdeklődhetünk. Budapesten a begyűjtést a FKF kijelölt munkatársai végzik.

A hulladékot általában az előre megvásárolt zsákokba kell helyeznünk, amelyek a megadott időpontban elszállításra kerülnek. A rendszer hátránya, hogy olykor hetekre is meg kell oldanunk a tárolást, ráadásul a hulladék a kisebb méretű zsákokban csak aprítva fér el, amely sok időt vesz el amúgy is kevés szabad pihenésünkből. 

Megoldás: olyan cég keresése mint a mi cégünk.

 

 

Zöldhulladék elszállítására specializálódott cég

Amennyiben nem szeretnénk várni vagy jelentősebb mennyiségű zöldhulladékkal rendelkezünk, magáncégeket is megbízhatunk a munka elvégzésével. Az ilyen vállalkozások az elszállítás mellett sokszor egyéb feladatot is vállalnak, például fakivágást, gallyazást vagy sövényvágást. A szolgáltatásaik pedig akár hétvégente is igénybe vehet

Zöldhulladék szolgáltatásaink

Zöldhulladék elszállítása kisteherautóval.

Kézi rakodás, láncfűrészek, ágvágók használatával vágjuk az ágakat és tömörítjük. 

Mindenfajta zöldhulladékot elszállítunk, nem gond a fenyő, borostyán, dió. 

 

Zöldhulladék elszállítása nagy mennyiségben, ilyenkor használjuk csipegető kanalas teherautónkat. 20 m3 feletti mennyiségnél alkalmazzuk. 

Zöldhulladék elhelyezésénél figyelembe kell venni gép sajátos igényeit:

-nem lehet a hulladék felett fa és vezetékek

– szilárd vagy jól tömörített talaj szükséges a teherautónak.

 

Tuskó szállítás

Tuskó elszállítás az egyik speciális szolgáltatásunk. A hulladék elhelyezésénél itt is ugyanazok a szempontok mint a gally levél elszállításnál, hogy a kupac felett ne legyen semmi és kötött szilárd talaj szükséges a teherautónknak. 

Tuskó méretét tekintve nincs megkötés csak a daru kapacitása kb.: 800-1200 kg amit fel tud emelni. Ha nagyobbak akkor szoktunk vágni belőle.

Tuskómarás

A fakivágás után sajnos gondot okozhat a fatuskó, amely ottmarad a megtisztított területen. 

Ajánlott a tuskómarás, ha igazán szép területet szeretnének a kivágott fa után hagyni. Abban kár reménykedni, hogy az ottmaradt fatuskó majd lebomlik, igen eltűnik 3-5 év múlva ha rendesen locsoljuk és betakarjuk a rohadás meggyorsítása érdekében. 

Sok esetben csak a tuskómarás segít ( vagy a kézi ásás) ha vezetékek vannak a fa alatt. Sok esetben találkoztunk már gáz, víz csatorna csövekkel. Ha ezt egy gép próbálja kifordítani lehet a csövet is megsérti.

Fontos tudnivaló, hogy a tuskómarás veszélyes művelet. Munkavédelmi előírások betartása elengedhetetlen:

–  tuskómarás közelében a kezelőn kívül más nem tartózkodhat. Forgácsolás közben kivetődő kövek súlyos sérülést is okozhatna, ha nem figyelünk oda. Addig nem kezdjük meg a munkát ameddig a biztonságos munkavégzés feltételei nem adottak. 

ZÖLDHULLADÉK SZÁLLÍTÁS 3500 FT/M3 ÁRON VÁLLALJUK.

Zöldhulladék szállítás képekben

Szolgáltatásaink: zöldhulladék elszállítás, tuskó elszállítás, telek tisztítás, favágás.