Partnerek – V4

Survive Enviro Nonprofit Kft. – Magyarország ( projektgazda)

Survive Enviro Nonprofit kft.A Survive Enviro Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft hosszú távú stratégiai célja a környezettudatosság, valamint a környezetmenedzsment módszerek elterjesztése és oktatása.  Célunk, hogy  teljes körű tanácsadói szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleinknek a környezetmenedzsment manapság legaktuálisabb kérdéseiben a módszerek ismertetésétől egészen a megvalósításig, bevezetésig. Működési területünk a legkisebb léptékű projektekre és a nagyobb volumenű beruházásokra egyaránt kiterjed. Küldetésünknek tekintjük, hogy tudásunkat ugyanúgy átadjuk a vállalkozásoknak, mint a közszféra intézményeinek annak érdekében, hogy hozzájáruljunk Magyarország környezeti állapotának megőrzéséhez, javításához. Célunk, hogy a klímaváltozást és energiahatékonyságot érintő aktuális környezetvédelmi kérdésekben tanácsadóként segítsük a magánvállalatokat és közintézményeket egyaránt, illetve hozzásegítsük ügyfeleinket az uniós elvárásoknak való megfeleléshez és ezáltal versenyképességük növeléséhez is. A Zöldüzlet Programunk Magyarországon 2013 óta sikeresen működik.

Weboldal: www.survive.hu/en

A magyar Zöldüzlet program honlapja: www.zolduzlet.hu

 

Polish Environmental Partnership Foundation (PEPF) – Lengyelország

fpd_cmyk_angA PEPF 1991 óta működő nonprofit szervezet Lengyelországban. A PEPF küldetése a fenntartható fejlődés népszerűsítése társadalmi és környezetvédelmi programok, tevékenységek és kezdeményezések által.

Az együttműködés nem csak a filozófiánk, hanem a fő módszerünk programjaink megvalósítása során: környezetvédelmi információs központot működtetünk, iskolákkal dolgozunk együtt, mobilitással és fenntartható étkezéssel kapcsolatos programjaink is futnak. A PEPF támogat társadalmi kezdeményezéseket és projekteket, hogy azoknak nagyobb és sokkal tartósabb hatása legyen. Három alapelv irányítja a PEPF munkáját: átláthatóság, egyenlőség és kölcsönös előnyök.

Honlap: www.fpds.pl

CI2, o.p.s.- Csehország

CI2_logoCI2, o.p.s. non profit szervezet, mely hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődés oktatására, kutatására és az eredmények publikálására. Főképp az alábbi területekre fókuszálunk:

– a fenntarthatóság mutatóinak vizsgálata

– ökológiai lábnyom meghatározása

– környezetvédelmi jelentések

CI2, o.p.s. célja a fenntartható fejlődés támogatása együttműködésben a hatóságokkal, magán szektorral, oktatási intézményekkel és a nyilvánossággal.

Honlap: http://ci2.co.cz/

GreenStore V4 projekt linkje: http://ci2.co.cz/cs/greenstore-v4

CEA- Szlovákia

cealogoA Center of Environmental Activities (CEA) egyesület 1994-ben alapult, tagjai olyan magánszemélyek, akik számára fontos a természeti értékek megőrzése és a fenntartható életvitel. A CEA tevékenységének 4 fő programja/területe van: Környezettudatos oktatás (országos, www.spirale.sk), Bio Gazdálkodás és Zöld Fogyasztók (országos, www.biospotrebitel.sk), Helyi Fenntarthatóság és Életminőség ( www.trencin21.sk), valamint Fiatal Tudósítók a Környezetért ( országosan szervezett minősített képzési program www.mladireporteri.sk)

Hisszük, hogy mindenki képes itt és most megváltoztatni a világot felelős fogyasztói magatartásával. Emiatt örülünk, hogy részt vehetünk a GreenStore V4 projektben, mely segít a fogyasztóknak megkülönböztetni a zöld üzleteket, és segíti a fenntartható fogyasztás elterjedését Szlovákiában és más V4 országokban.

Honlap: http://www.cea.sk/