Webáruház is lehet Zöldüzlet!

Miután több érdeklődő megkeresést kaptunk webáruházaktól, hogy szívesen csatlakoznának a Zöldüzlet Programhoz, kidolgoztuk a webáruházak környezettudatos működésének követelményrendszerét is!

A legfontosabb feltételnek azt tartjuk, hogy környezetbarát, ökocímkével tanúsított termékeket is forgalmazzanak és ezt jól látható helyen tüntessék fel a főoldalon, ezzel is megkönnyítve a választást a környezettudatos vásárlóknak!!

A webáruházaknál a környezeti terhelést leginkább a csomagolás és a kiszállítás okozza, így erre vonatkoznak az új követelmények. Mivel a többi üzletnél minimum 3 vállalást kell teljesíteniük a zöldüzlet védjegy használóknak, a web áruházaktól is ennyit kértünk, de ennél természetesen lehet többet teljesíteni, ami nagyon jó, aminek nagyon örülünk!

Értéksziget Webáruház is csatlakozott a Zöldüzlet Programhoz!

Az Értéksziget Webáruház életvitelt segítő, kommunikációt fejlesztő és gyógyászati segédeszközöket forgalmaz. Egyre bővülő árukínálatával és szolgáltatásaival a könnyebb életet nyújtja vásárlóinak. A közhasznú bejegyzésű családi nonprofit mikro vállalkozás (Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet, FKI Nonprofit Kft.), amelynek tulajdonosai és munkatársai fogyatékos emberek, elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás mellett. A fogyatékos és idős emberek segítése, a társadalom érzékennyé tétele, az esélyegyenlőség előmozdítása mellett, a környezetvédelem és a környezettudatos működés kiemelten fontos számukra.

Zöldüzlet védjegyhasználóként az Értéksziget Webáruház vállalásai a következőek:

  • Környezetbarát papírt használok az irodában,
  • Szelektíven gyűjtöm a hulladékot üzletemben,
  • Környezetbarát terméket is forgalmazok,
  • Környezetbarát termékeket vásárolok üzletem saját működtetéséhez (zöld beszerzés)
  • Környezetbarát terméket is forgalmazok és a környezetbarát termék jelölést, ökocímkét a weboldalon jól látható helyen feltüntetem
  • Környezetbarát külső csomagolást és a belső térkitöltésre, törésvédelemre környezetbarát anyagot használok
  • Az árut kísérő dokumentumot környezetbarát papírra nyomtatom, a papírfelhasználás minimalizálása törekszem
  • Környezetbarát szállítási módot alkalmazok